Avoin suhde ja raskaus

Oon saanu kysymyksiä koskien avointa suhdetta nyt kun olen raskaana. Että teemmekö jotain muutoksia ja miten tää sillon toimii. On vähän hankala avata tätä asiaa, kun tarkoitukseni on lähtökohtaisesti lisätä yleisesti tietämystä avoimista suhteista oman kokemukseni kautta, mutta en halua mennä kaikessa henkilökohtaisuuksiin ja avata liioin juuri meidän intiimielämää. 

Mutta sanotaanko näin, että meillä tää homma kuitenki toimii niin, että ei ole tarvetta tehdä mitään muutoksia. Tää on menny ihan omalla painollaan, eikä oo edes mietitty erityisesti, että miten avoin suhde ja vauvan saanti yhdistetään, koska se ei meidän kohdalla aiheuta mitään ongelmia. Avoin parisuhde ei myöskään ole meille minkäänlainen peliasetelma, me ei laskeskella ja vertailla. Ja toisaalta tämä on jo meille niin tavallinen juttu, että ei sitä edes arjessa muista, että tässä nyt ollaan jotenki erilaisessa suhteessa kuin suurin osa muista. Se on meidän normi.

Näistä kyselyistä mulla tulikin mieleen se, että älkää olettako avoimesta suhteesta juuri mitään. 🙏 Se, että ulkopuoliset suhteet on sallittuja ei kerro siitä, toteutetaanko niitä ja kuinka usein. Tuntuu, että avoin suhde virheellisesti viestii monille, että siinä olevat ovat tosi aktiivisia harrastamaan ulkopuolisia suhteita. Se ei kuitenkaan pidä automaattisesti paikkaansa. Osaan hyvin kuvitella avoimen suhteen, jossa menee vuosia ilman, että kummallakaan on intiimejä suhteita muiden kanssa.

Monogaamisen suhteen määritelmä on se, että sekä romanttiset että seksuaaliset muut suhteet on kielletty. Siihen ei hirvittävästi jää eri variaatioita, miten tuota käytännössä toteuttaa. Joko sitä molemmat noudattaa, tai sitten toinen tai molemmat ei salaa noudatakkaan. Mutta heti kun noita määritelmiä aletaan soveltaa ja siirrytään eettiseen monisuhteisuuteen, niin avautuu kuin uusi maailma. Eri toteutusvaihtoehtoja onkin paljon.

Lisäksi en oikein näe edes tarpeelliseksi kertoa, miten juuri me toimitaan yksityiskohtaisesti, koska haluan korostaa nimenomaan sitä, että miettikää ihmiset mikä teistä itsestä hyvältä tuntuu ja tehkää niin. Olen iloinen jos saan jonkun kiinnostumaan avoimesta suhteesta kauttani, mutta en kyllä voi, enkä halua mitään valmista ohjekirjaa tähän hommaan antaa, koska se on vähän tässä se pointti, että ei tehdä niinkuin muut tekee tai olettaa tai normit määrää, vaan etsitään se ihan oma tapa olla rakkaussuhteessa.  Vertaistuellisesti keskustelen mielelläni, mutta esimerkiksi tästä aiheesta yksityisesti. Joten jos sulla on henkilökohtaisempaa kysyttävää mielen päällä niin mulle saa laittaa viestiä vaikka Instagramin kautta. 💗


Kuva kuvapankista.

 

Kommentit

Suositut tekstit