Miksi "Olla ihmisiksi"?

Olin jo perustanu blogin, julkaissut ekan postauksen, kirjoittanu valmiiksi monet tekstit ja aihe ideoita tulvi jatkuvalla syötöllä päähäni. Mutta se otsikko. En vaan keksiny. Ja en kovin aktiivisesti sitä miettinytkää, kun tiesin, että jostain se pompahtaa yllättäen esiin. Niin se luovuus toimii. Pakottamalla tuntuu kaikki ideat katoavan ja kauas. 


Kaikella rakkaudella puolisoltani saatua sukunimeä kohtaan, nykyinen sukunimeni ei ole erityisen... Öö seksikäs? Siis sillä tavalla someseksikäs, cool. Joten oma nimi blogin nimeksi karsiutu heti pois. 

Nimen tuli myös olla tarpeeksi aiheita kattava. Ei tämä ole parisuhdeblogi, ei perheblogi. En keskity pelkästään naiseuteen, synnytykseen ja kuukautisiin... Aiheiden moninaisuus toi lisähaasteen. 

Sitten ajattelin turvautua oljenkorteen kilauta ystävälle. Tiesin heti keltä ystävältä kysyä neuvoa ja siitä tulikin mieleen kerta, kun hän oli meillä saunomassa ja totesi "Ihana ku teillä saa olla ihimisiksi!".

Ja siinä se oli. Pyörittelin "olla ihmisiksi" sanoja mielessäni. "Ollaan ihmisiksi" se se on! Vähän aikaa olikin. Ennen kuin tajusin tarkistaa, voiko olla että joku on jo aikasemmin keksiny ihan saman. Ja kyllä oli. Plaaah...

Pohdin, että pitikö ruveta miettiin nimi aivan uusiksi vai jättäiskö vaan saman nimen, koska saman niminen blogi näytti jo lopahtaneen pari vuotta sitten. Itselle ainutlaatuisuus on kuitenki sen verran tärkeää, että muokkasin sitten kuitenki nimeä vielä eri muotoon. "Olla ihmisiksi" on nyt mun mielestä itseasiassa parempi!

Mitä "olla ihmisiksi" mulle tarkottaa?  

Melkeen vastakohtaa siitä, mitä sillä yleisesti tarkotetaan. Siis tämmönen kehotus "ooppa ihmisiksi!", eli kunnolla, sivistyny, hienosti käyttäytyvä, harkittu, hillitty... 

Mulle ihmisyys on ku ollaan inhimillisiä ihmisiä tunteineen, alastominen vartaloineen ja kyykkypissoineen. Se on sitä ihmisyyttä. Sitä ihmismäistä toimintaa, mitä ei tarvis hävetä, mistä ei tarvi "kasvaa yli". 

Ihmisyys on aina kiinnostanu mua. On tosi kiehtovaa, että samalla kun me ollaan tosi samanlaisia kuin eläimet, on meillä kuitenkin jotain perustavanlaatuista erilaisuutta niihin verrattuna. Se on nimittäin se, että me edes mietimme tällaisia asioita.

. . .

Muistakaa olla tarpeeksi ihmisiksi tässä jokseenki robotoituvassa maailmassa. 💋

Kommentit

Suositut tekstit