Tinderistä ja ennakkoluuloista

"Siistiä, voisin itekki kokeilla tommosta!"

"Sairasta. En usko, että toista tosissaan rakastaa jos tollaseen ryhtyy..."

 

Pari erityylistä kommenttia mihin Tinderissä törmää, kun kertoo olevansa avoimessa suhteessa. Ero on vaan se, että minä törmään ensimmäiseen ja Juuso jälkimmäiseen. Vaikka ei oo hyvä yleistää, niin on tässä aika selvä kokemus, että avoin suhde usein kiinnostaa nuoria miehiä, mutta monet nuoret naiset ei voi, eikä edes halua sitä ymmärtää. Ja jos nuo keskenään etsivät Tinderissä seuraa toisistaan, niin... Parisuhdemarkkinat on ongelmissa. 

Eikö Juuson mollaajamatchit tiedä hänen avoimesta suhteesta jo vetästessään oikealle? 

Kyllä varmasti tietää. Ei oo kaikilla haukkujilla jääny tämmönen merkittävin tieto biosta lukematta. Ja vaikka olisikin, niin sitähän voisi vain ilmoittaa, että "Hei. Anteeksi, en huomannut, että olet avoimessa suhteessa. Ei ole mun juttu tuo, hyvää jatkoa!". Tai edes poistaa match sanomatta mitään. 

Mutta ei. Kun on ihan pakko päästä kertoon oma tärkeä mielipide. 

Surkuhupaisinta oli eräs nuori nainen, joka syytti meitä aviorikoksesta. En tiedä yrittikö hän lähtä viemään juttua eteenpäin jonnekkin syyttäjälle, sen verran hänellä tuntui menevän tunteisiin tämä hänelle täysin tuntemattomien rietas ja syntinen avioliitto.

Ei voi olla onnellinen 

Meiltä monesti tingataan sitä, että mitä vikaa meidän suhteessa on, kun nähtiin parhaaksi avata se. Tämä on tosi hankala kysymys, koska periaatteessa vastaus on, että ei niin mitään. Mää ite mietin silloin just niin päin, että me osataan keskustella niin hyvin ja ollaan selvitetty kaikki eron aikaisetkin häiritsevät jutut puhumalla. Että me jos ketkä voidaan lähtä tämmöstä kokeileen. Tiesin, että me selvittäis vaikka jouduttais toteamaan, että avoin suhde ei meillä toimi. 

Voihan suhteen avaaminen olla joillekin pelastus tai ainakin yritys pelastaa suhde. Ja voihan se olla, että meillekkin pitkällä tähtäimellä se oli jonkulainen ennaltaehkäisevä pelastus. Ehkä tulevaisuudessa ois voinut tapahtua jotain asioita, että emme olisi kokeneet suhdettamme enää hyvänä ja olisimme päätyneet vaikkapa eroamaan, jos emme ois avanneet tätä ikinä. Ei voi tietää. 

Mutta monella, joilla on valmiiksi ongelmia suhteessa ja niitä koitetaan lähtä korjaamaan avaamalla suhde, niin voi vaan tilanne kriisiytyä entistä pahemmaksi. Jos avoimista suhteista ois jonkinlainen tilasto, niin niiden kannattavuus vois näyttäytyä huonolta. Jos suhteessa on valmiiksi ongelmia, niin uskon, että sieltä jompikumpi tai molemmat tahoillaan löytävät äkkiä paremman tuntuisen vaihtoehdon ja rakastuvat uuteen ja eroavat vanhasta. Siinä mielessä ymmärrän, että avoimesta suhteesta on voinut saada yleisesti huonon vaikutelman.

Epäilen kuitenki tämän mielipiteen oikeaksi syyksi sitä, että kyse on vain sanojan omasta sokean monogaamisesta ajatusmaailmasta. Koska omassa mielessä toiselle ihmiselle täysin omistautuminen sekä tunteiden tasolla, että seksuaalisesti, on ajateltu merkkaavan rakkautta, ei ehkä pysty näkemään muita vaihtoehtoja. Kaikki muu tuntuu olevan huijausta.

Täällä kuitenki elävä todiste siitä, että kyllä voi olla ollut onnellinen ja tuntea aitoa rakkautta ennen suhteen avaamista ja myös sen jälkeen.Jes, seksiä ilman sitoutumista

Oma kokemukseni on myös sellainen, että osa kanssani matchaavista tinderjätkistä ajattelee tosi ennakkoluuloisesti avoimesta suhteesta. Heillä on ehkä vähän ruusuinen kuva tästä hommasta. Minusta he ajattelevat saavansa helppoa sänkyseuraa, todellisuudessa minä taas viihdyn ennemmin uuden ihmisen seurassa keskustellen syvällisiä aina lapsuudentraumoista parisuhteen haasteisiin. Että, ei ne markkinat näinkään kohtaa... 

Ja kun nämä miehet kuvittelevat itselleen avoimen suhteen, eli toisin sanoen elämän, jossa on sekä vakava, rakkauden täyteinen parisuhde, että loputon määrä huolettomia ulkopuolisia seksiseikkailuja, niin eihän se ihan niin välttämättä mene. 
 
Kun oon keskustellu enempi tästä avoimesta suhteesta kiinnostuneen kanssa, niin aika äkkiä sieltä jo paljastuu sellanen puoli, että miehelle itselleen kyllä kelpais saada käydä vieraissa, mutta ei hän ehkä kestäis, että hänen naisensa kävis. 
 
Se ei ole sitä todellisuutta se. Saa avoin suhde jäädäkkin sitten ikuisesti pelkäksi haaveeksi. 
 
 
Eli mun oikaisut ois näille nuorille naisille, että tiiättäkö, kyllä voi rakastaa ja olla onnellinen vaikkei intiimielämässä täysin yhdelle omistautuisikaan. 

Ja näille nuorille miehille, että tiiättäkö, avoin suhde antaa, mutta tavallaan myös ottaa. On otettava vastuu omista tunteista ja käytöksestä. On kunnioitettava kaikkia osapuolia, toimittava eettisesti ja tasapuolisesti, eikä voi vain itse napsia rusinoita pullasta.  

 Kommentit

Suositut tekstit