38. RASKAUSVIIKKO - SHOPPAILUA JA RISTIÄISTEN SUUNNITTELUA

Hurraa! Vauva on nyt täysiaikainen. Toivon kuitenkin, että hän pysyis masussa vielä tän viikon loppuun, koska polikliinisen synnytyksen yksi kriteeri on, että raskaus on kestänyt vähintään 38+0 asti. Se tulee täyteen siis sunnuntaina.

Imetystuoli ja synnytysmekko

Sunnuntaina käytiin ostaan mulle imetystuoli. Pehmoinen, iso mekanismi nojatuoli, jossa saa hyviä imetysasentoja. Tuun oleen niin kiitollinen tuosta tulevaisuudessa.

Ja eilen kävin ihanassa purentalihashieronnassa! Se on kyllä jännä kokemus. Hierotaan sellasia jumeja/kohtia, joidenka olemassa oloa ei ole edes tiedostanut. Laulaminen ja väärä purenta aiheuttaa mulla haasteita nuilla seuduin, joten mulle tosi tarpeellinen hieronta. 

Hieronnan jälkeen kävin vielä rauhassa kaupassa katseleen itelle synnytysmekkoa ja löysinkin kivan. Sairaalan vaatteet on niin kovin sellaisia kovia ja vieraita, ihana olla omat vaatteet. Vaikka epäilen kerkeääkö mulla synnytyksessä juuri vaatetta olla päällä, kun tykkään käyttää suihkua kivunlievityksenä ja ponnistusvaiheessakin tuntuu luonnolliselta olla ilman rihman kiertämää.

Kotiin tullessa pieni shoppailu ja hieronnasta johtuva rentoutuminen aiheutti taas kiitettävästi supistuksia. Osa oli sellaisia useita minuutteja kestäviä kestosupistuksia, joiden kohdalla tuntu että eihän tästä tule loppua...

Ristiäiset

Tajusin, että ristiäisiä täytyy ehkä alkaa jo suunnitelemaan, sillä niiden ajankohta on kirkon puolesta aika kiireistä. Haluan saada ristiäiset pois alta ennen vuoden vaihdetta, mutta toisaalta en halua juhlapyhien lähelle lisää juhlia, joten ajateltiin ristiäisten ajankohdaksi joulukuun alkupuolta. Pidetään sellaiset rennot juhlat meillä kotona, joten suurempia suunnitteluja ne ei edes vaadi.

Samalla kun pohdittiin papin varaamista hyvissä ajoin, niin hoksattiin, että pitäishän se nimikin miettiä... Nimen miettiminen on siis jäänyt yllättävän pitkäksi aikaa pois mun mielestä kokonaan! Vaikka olenkin melkoinen nimihullu. Rakastan erikoisia, harvinaisia nimiä ja ehkä mua alkoi masentaan kun yksään mun ehdotus ei ole mennyt Juusolle läpi. Yhden hän jo hyväksyi, mutta peru senkin myöhemmin ja minä turhauduin!

Nyt ehdotin taas sellaista hyvin harvinaista, mun mielestä tosi kaunista nimeä, saa nähdä lämpeneekö Juuso sille! Ei ainakaan heti kieltänyt... 😁 Näitä erikoisempia nimiä kun joutuu vähän aikaan pyöritteleen suussa, ennenkuin ne alkaa tuntuun hyviltä. Muistan, että Lilakin oli sellainen, mitä vähän piti totutella. 

Olen tässä loppuraskaudessa tehnyt viikoittain näitä raskauskuulumispostauksia. Kuinkahan monta vielä kerkeän tehdä? Hmm... Jääköhän tämä viimeiseksi vai vieläkö 42. raskausviikolta tulee päivitystä... 👀
 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MITEN AVOIN SUHDE ON MUUTTANUT ELÄMÄÄNI?

AVOIMESTI AVOIMESTA SUHTEESTA

MINUSTA ON TULLU SYNNYTYSHULLU