OLISIKO MINUSTA LAULAJAKSI?

En ole aiemmin kirjoitellut blogiin rakkaimmasta harrastuksestani, musiikista. Ajattelin nyt vähän avata tätä puolta itsestäni. 

Musiikkihistoriani

Olen siis lapsesta asti rakastanut laulamista ja tehnyt omia lauluja, siis sillä tavalla leikin lomassa. Pienenä myös esiinnyin jonku verran mm. suvun juhlissa. 

Kouluaikana laulu säilyi vapaa-ajan harrastuksena, mutta missään laulu- tai soittotunneilla en ole ikinä käynyt. Ylä-asteella opettelin itse soittamaan pianoa. Sen jälkeen nautin, kun pystyin säestämään laulamista. Siitä se sitten tavallaan lähti, kunnon innostus musiikkia kohtaan. 

Biisien kirjoittaminen taisi alkaa vasta kun pääsin peruskoulusta. Silloin myös kaverit kirjoitteli mulle sanoituksiaan, joille väänsin sävelen. Näistä biiseistä huokuu teiniajan angsti vahvasti, ja ne säilyköön ikuisesti pöytälaatikkokamana. Mutta nämäkin olivat hyvää harjoitusta!

Sitten rakastuin. 

Biisien kirjoittelu jäi. 

En tiedä miksi, mutta ehkä vähän piilottelin tätä mun taiteilijapuolta Juusoltakin. Vuosia. 

Välissä erosin.

Ja silloin taas tuli biisejä.

Eron aikaiset biisit oli vahvoissa tunnekuohuissa kirjoitettu, sellaista asioiden käsittelyä kirjoittamisen avulla. Nekin ovat siis jääneet vain harjoitusrustailuiksi, jotka on joutunut ajan saatossa lopulta roskiin.

Kokoajan kuitenkin lauloin ja soitin pianoa. Jossakin vaiheessa tutustuin ukuleleen ja innostuin siitä.

Ja pari vuotta sitten sain mun luovuuden takaisin. Aloin kirjoittaa tosissaan kappaleita. Sävelsin niitä ukulelen avulla.

Mistä kirjoitan?

Pääasiassa kirjoitan ihmisistä. 

Erilaisista ihmisistä. 

Mielikuvista, joita uusista ihmisistä syntyy. 

Ihmiskohtaloista. 

Ihmisistä, jotka on jollakin tavalla herättänyt minussa kiinnostusta. 

Saan ihan pienen osviitan oikeasta elämästä, esimerkiksi jostakin lähes tuntemattomasta ihmisestä, ja sen jälkeen mulla nousee mielikuvia tai jotain intuitiivisia viestejä esiin, millaista kyseisen ihmisen elämä tai elämäntilanne saattaa mahdollisesti olla ja kirjoitan siitä. 

Koska esimerkiksi baarissa tapaa monia uusia, erilaisia ihmisiä ja näkeekin heitä ehkä aidoimmillaan, niin olen kirjoittanut monen monta biisiä baarien vessoissa! Äkkiä rustannut ylös sanoja jotka tulvii mieleen ja jatkanut myöhemmin biisin työstämistä.

Ura musiikin parissa?

Kyllä, kiitos. Haaveilen, että voisin jollakin tavoin työllistää itseäni musiikin saralla. 

Olen kerran tehnyt biisin ns. tilauksesta, kun tuttavani pyysi minua säveltämään hänen kirjoittamansa laulun, jonka avulla aikoi kosia rakastaan. Biisin säveltäminen oli tuskaa, ehkä kun oli hieman kiire ja pakko, kun olin lupautunut. Mää myös esitin itse kyseisen kappaleen ja nauhoitin sen hänelle. 

En ollut tuohon pikaiseen väsäykseen yhtään tyytyväinen, mutta uskomaton hetki oli, kun heidän häissään hääbändi oli harjoitellut tuon kosimisbiisin ja muokanneet siitä menevämmän tanssiversion. Se oli kiva! Ja mulle aivan yllätys. Silloin muistan ajatelleeni, että tällaista haluan kokea lisää. Mun biiseistähän saa osaavissa käsissä hyvän kuuloista musaa. Se oli niin hieno tunne kuulla jotain oma tekemää toisten esittämänä. 

Tällä hetkellä mulla ei ole mitään selviä tavoitteita musiikin saralla. Haluaisin seuraavaksi opetella esiintymistä ja saada kokemusta ja rohkaistua siinä hommassa. Useimmat omat kappaleet on kuitenkin kehkeytynyt itselle niin tärkeiksi, että en ehkä haluaisi muidenkaan niitä esittävän.

Vaikka haaveilen, että joku päivä saisin esiintyä isomminkin, niin en ole tällä hetkellä aktiivisesti pyrkimässä tuota haavetta kohti. Pidän sitä toistaiseksi epärealistisena. Tuntuu, että tarvitsisin vielä vuosia laulamisen ja esiintymisen opettelua. Toisaalta tiedän, että ei se tekninen täydellisyys, vaan ennemminkin päänsisäinen rohkeus.

En siis todellakaan tiedä, voisko minusta tulla ikinä laulajaa. Tai tulisinko työskentelemään ylipäätään musiikin parissa. Joka tapauksessa tämä ihan harrastuksenakin antaa mulle niin paljon.

Mutta aika näyttää... 

Tän tekstin kirjoittamisen yhteydessä julkaisin Instagramiin pienen näytteen uusimmasta omasta, vielä keskeneräisestä kappaleesta. 

Käy kuunteleen pikku pätkä amatöörimusaa! 

www.instagram.com/kirsijuu  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MITEN AVOIN SUHDE ON MUUTTANUT ELÄMÄÄNI?

AVOIMESTI AVOIMESTA SUHTEESTA

MINUSTA ON TULLU SYNNYTYSHULLU