8 juttua munsta

1. Olen haaveileva suunnittelija

Tykkään uppoutua haaveilemaan ja suunnittelemaan kaikenlaista. Jos olen laittanut lottorivin vetämään, niin en vähään aikaan tarkista olenko voittanut, vaan leikittelen voiton ajatuksella ja suunnittelen mitä tekisin rahoilla. Pinterest on mun haaveiden kokoamisalusta. 

Suunnittelen haaveillen jo aikaisin keväällä kesän juhlia menuineen, sekä heti syksyllä ajatukseni vaipuu haaveilemaan joulusta.  

Suunnitteluun liittyy ikävä kyllä myös stressaaminen. Mitä kauemmin tulevia juttuja etukäteen fiilistelen, sitä kauemmin myös osittain stressaan niistä.

2. Mua on haastava miellyttää

Säälin mm. äitiäni ja miestäni. He ovat kokeneet saman inhottavan kohtalon lukuisia kertoja, kun olen pyytänyt tuomaan kaupasta asian x, mutta se ei tällaiselle tarkalle nirsolle ole ollut mieluinen, koska väärä merkki tai koko tuote. 

Mun myös pitää purra hammasta, että maltan olla kritisoimatta joskus montaakin asiaa, mitkä Juuson tekemässä ruoassa on mennyt mun mielestä vikaan. Ja tää on hirveää! Nälkäisenä olen vittuuntunut ja vaatii tosiaan hermoja, että nielen pettymyksen ja makaronilaatikon, jonka makaronit on aivan liian löllöjä. 

3. Olen aina halunnut monta lasta

Mun suvussa on isoja perheitä, joten oon tottunut sellaiseen suurperhe-eloon. On ihana, kun on monilapsinen perhe. Se, että on seuraa. Voi melkeimpä aina mennä tai tulla sisarus kyläileen. Viikonloppuisin nähellä isolla porukalla, syödä ja pelata.

Sisarussuhde on myös jotain paljon ainutlaatuisempaa, kuin mikään muu. Se on ja pysyy, tapahtuipa mitä vain. Sisaruksilta kehtaa olla apua vailla ja heille on ilomielin itsekkin apuna aina kun voi.

Lisäksi vauvat vaan on niin ihania. Ja taaperot. Ja isommatkin lapsoset. Ja raskaus (tosin tuntuu ajatuksena niin paljon ihanemmalta, mitä sitten käytännössä ehkä onkaan). Ja synnytys (paitsi sellainen kun edelliseni). :D 

4. Olen kilpailuhenkinen pelaaja

Tykkään lautapeleistä ja monenlaisesta kisailusta. Mutta sen pitää olla hauskaa. Ei totista. Voittaminen on kivaa ja kilpailuhenkisyys lisää mun halua panostaa tosissaan, minkä takia Juuso ei halua pelata mun kans juuri mitään, kun hänestä ei oo mulle monessakaan pelissä haastajaksi. 

Kesällä parasta tikkakisa ja mölkky. Lautapeleistä lemppareita on Backgammon, Scrabble, Blokus, ja Shakki. Ja edelleen vituttaa, kun Aapelia ei oo ennää. 

Jos haluaa mut voittaa, niin on siihenki paljon mahdollisuuksia. Valita vaikkapa tietovisa, urheilua tai biljardi. 

Kilpailuhenkisyydestäni paras esimerkki on yläasteelta, kun matikanmaikka piti kilpailun kuka muistaa eniten piin desimaaleja ulkoa. Kun veljeni tuli mulle leuhkimaan kuinka monta kymmentä hän jo muistaa, niin pitihän siitä ottaa koppi ja päästä ainakin hänen edelle. Pian muistin niin monta numeroa, että veli luovutti. Kisan voitin kevyesti muistamalla 306 desimaalia. 

Moni oli kiinnostunut taktiikastani ja ehkä mietti, että aivoissani on jotain poikkeuksellista kun pystyin opetella noin monta numeroa ulkoa. Itse en uskonut - enkä edelleenkään usko - mihinkään erikoiskykyyn, vaan ainoastaan sinnikkyyteen. Erikoisinta on varmaan se, että ketään muuta ei kiinnostais kuluttaa aikaa johonkin tuollaiseen. Mutta olen varma, että lähes kuka vain pystyis samaan jos tosissaan tahtois.

5. Harrastan kulissisiivoamista

Kodin ei oo oltava täydellinen tai mitenkään erityisen tyylikäs. En siis ole kiinnostunut hienoista ja kalliista esineistä tai muuta vastaavaa. Mutta siisteys.

Kestän kyllä jonkin verran sotkua arjen keskellä, mutta jos jotkin juhlat lähestyy tai ihan vain vieraiden tulo, niin stressaan kovin. Tää on rankkaa myös muulle perheelle. Mun pirttihirmuisuus nousee esiin kun joku soittaa tulevansa yllärinä kylään. Vaikka on ihana kun joku vain paukkaa ovesta sisään, niin mua nolottaa kun katson leivänmuruja pöydällä, pullollaan olevaa tiskipöytää, likaista vessan tasoa ja lasten leluja joka puolella.6. En hoida ihoani

Tykkään meikata välillä ja silloin käytän kasvojen puhdistamiseen vauvaöljyä. Muuten pesen kasvot vedellä. En harrasta mitää kuorintaa tai muuta vastaavaa, mitä ikinä jotkut ruukaakaan tehdä. 

Joskus harvoin, kun iho tuntuu kuivalta niin sipaisen siihen oliiviöljyä. Olen todennut, että vähempi on enempi. Ihoa ei lähtökohtaisesti tarvitse mitenkään "hoitaa". 

Jos haluaisinkin jotain muutosta ihooni, katsoisin varmaan ekana ruokavaliota enkä koittaisi hoitaa sitä ulkoisesti.

7. Olen mukavuudenhaluinen laiskiainen

Mää tykkään tylsyydestä! Voin rötköttää sohvalla kahvia juoden tunteja, eikä mulla tuu olo että pitäs tehdä jotain. Oon aika laiska. Kotitöitäkin teen yleensä niin, että yks homma ja lepo... Toinen homma ja lepo... Hah! 

En pidä esimerkiksi kuntosalilla käymisestä, ja vaikka pitäisin, niin liekkö saisin sinne itseni raahattua. Sen sijaan rakastan kotijumppaa. Mikäs sen parempaa kuin Frendit pyörimään ja olkkarissa jumppailla siinä kuin ohimennen.

Tykkäisin kyllä pelata salibandya, jos ois joku kiva porukka. Juoksemisesta tykkään myös, mutta heikko itsekurini estää mua pakottamasta itseäni säännöllisesti lenkille. Lenkkeilen kun huvittaa.

Ahkera jaksan olla ainoastaan silloin, kun tekeminen on oikeesti mieluisaa. Esimerkiksi kotona joku remppaprojekti, sistushommat tms. Minä uppoudun sellaiseen niin, että en malta pitää taukoja vaan haluan toteuttaa itseä ja saada homman valmiiksi äkkiä! 

Tän mukavuudenhalun ja laiskuuden ihottavin puoli on se, että esimerkiksi tällä hetkellä mulla ei ole yhtään mitään omaa juttua blogin kirjoittelun lisäksi. En pääse oikein irtaantuun arjesta jonkun harrastuksen pariin tai töihin. Mun on pakko tulevaisuudessa astua mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokeilla uusia juttuja, joista voisin löytää itelle mieluisen tekemisen. 

8. Näen hyvyyden kauneutena

Mun on hankala kuvailla minkälaiset ihmiset viehättää mua ulkonäöllisesti. Koska kun esimerkiksi näen komean miehen ja juttelen hänen kanssaan viisi minuuttia, nii se on sinä aikana saattanut muuttua silmissäni vastenmielisen näköiseksi, mikäli ulosanti tai muu olemus on ollut sellaista. Mulla on tosi vahva tällainen sisäisen ja ulkoisen kauneuden kombo. Sama myös toisinpäin. Ihminen muuttuu kauniiksi tai komeaksi silmissäni, jos hän on hyvä tyyppi! 


Kommentit

Suositut tekstit