Aina ei mee Tinder matchit tasan

Jos vedetään mutkat suoriksi ja yleistetään, niin tilanne on tällainen; Avoimessa suhteessa olevalla heteroparilla tilanne on lähtökohtaisesti epäreilu. Nainen saa seuraa kuin sormia napsauttamalla, mutta mies joutuu nähdä kovasti vaivaa, jotta saa järkättyä itselleen edes yhdet treffit. 

Tämä voi olla monille avoimeen suhteeseen ryhtyville ensimmäinen iso haaste. Tilanteen epäreiluus voi aiheuttaa miehelle katkeruutta ja jopa katumusta suhteen avaamisesta - eihän tämä olekaan hauskaa kun toinen vaan saa ja itse ei. Täysin ymmärrettävää. 

Sen lisäksi, että esimerkiksi Tinderissä nainen saa samantien lukuisia tykkäyksiä ja mies tuurilla muutaman, jotka ovat ehkä epähuomiossa swaipanneet oikealle sisäistämättä profiilissa olevaa tietoa avoimesta suhteesta, niin käsittääkseni miehet joutuvat useammin myös kohtaamaan ala-arvoisia kommentteja suhdemuotoonsa liittyen. Ja tämä on ihan perseestä. 

Ilmeisesti myös jotkut pettäjämiehet valehtelevat olevansa avoimessa suhteessa ja tämänkin takia naiset saattavat olla varuillaan, kun eivät tiedä onko mies rehellinen suhdestatuksestaan.

Millaista seuraa haetaan?

On selvää, että mikäli seuraa on paljon tarjolla se varmasti hivelee itsetuntoa. Olisi kuitenkin hyvä muistaa, että pelkkä Tinder matchien määrä ei kerro juuri mitään. Itse esimerkiksi olen kovin valikoiva, joten mulle ei sen puoleen tuu paljoakaan osumia. Mutta ne vähät, mitä tulee, niin oi voi... En tiedä onko omallakin kohdalla se, etteivätkö miehet todella lue mitä profiilissani lukee (eli haluan lähtökohtaisesti tutustua kaverimielessä uusiin ihmisiin) vai ovatko kaikki vain matchien kerääjiä. Mulle nimittäin ei laiteta viestiä, eikä liiemmin vastata viesteihin mitä minä laitan. Että... Ehkä viestikansioni tulvisi, jos profiilissani ilmaisisin suoraan tai epäsuoraan hakevani seksiseuraa.  

Siinä mielessä tämä epäreilu tilanne korostunee silloin, jos avoimessa suhteessa olevat hakevat ainoastaan seksiseuraa? Naisilla on silloin reilusti kysyntää ja miehet helpommin jää nuolemaan näppejään. 

Ja vaikka olisikin niin, että hakee ennemmin uusia tuttavuuksia eikä seksuaalinen kanssakäyminen ole todellakaan päällimäisenä mielessä, niin pelkkä "Avoimessa suhteessa" ilmaisu tuntuu edelleen viestivän monille sitä, että kyseinen henkilö haluaa vain kevyitä yhden illan juttuja. Se ennakkoluulo. Toisaalta myös jotkut sinkkunaiset ovat kokeneet, että Tinder on vain seksinnälkäisiä miehiä täynnä. En tiedä onko se sitten tosi. Vähän epäilen, että minunkin matchit odottelevat hetkeä, jolloin on viikonloppuyö kello neljä ja Tinder kertoo välimatkan olevan alle kilometrin. Sitten voi laittaa viestiä... 

Voin kertoa, että ei tällainen seuran tarjonta ainakaan itsellä tunnu miltään itsetuntoa kohottavalta tai siistiltä. Joten ei se, kuinka paljon seuraa olisi tarjolla vaan se, millaista se seura on.

Ja siinä vaiheessa kun halutaan tutustumista ja ystävystymistä, astuu esiin jo ihan meidän omat minämme ja kyse on luonteesta ja ihmistyypistä iskeekö vai ei. Silloin ei enää voi syyttää pelkkää sukupuolta jos ei uusintatreffeille lähtijöitä ole.

Alku jännää

Ehkä myös muistuttaisin, että juuri aloitettu avoin suhde saattaa sisältää alkuinnostusta, jolloin voi olla kova halu tavata uusia ihmisiä kun se vihdoin on mahdollista. Itsellä ainakin tällainen innostus ajan myötä laantui, mutta en toki tiedä käykö näin läheskään kaikilla. Kuitenkin tätäkin mahdollisuutta on hyvä miettiä, että ehkä tilanne on ohimenevää. 

Myös silloin tilanne on omalla tapaa "epäreilu" jos toista ei enää vain kiinnostakkaan treffailla muita. Siitä huolimatta hänen tulisi suoda tuo ilo toiselle ja ottaa vastaan mahdollisesti haastaviakin tunteita, saamatta niin sanotusi itse avoimelta suhteelta mitään. Mitä sitten tehdä? 

Tai sitten näin käy molemmille, eikä seuranhaun epäreiluus enää häiritse suhdetta, vaikka alkuun olisi näin tehnytkin. 

Säännöstely säännöin

Vaikka itselleni ei luontaiselta tällainen tuntuiskaan, niin joillekkin voisi olla hyvä vaihtoehto sopia haastavassa tilanteessa ihan suoraan vaikkapa treffailujen määrä, mikä on ok. Tai esimerkiksi, että treffeillä käydään vuorotellen, jotta tilanne pysyy tasapainossa. Voi olla, että säännöstä voi luopua tulevaisuudessa, jos mieskin löytää paremman väylän löytää seuraa. (Älkää kysykö mikä se on, en nimittäin tiedä!)

Älä sorru valehteluun

Avoimessa suhteessa voi valita paljon eri toteutustapoja. Jotkut ovat jopa sopineet, että eivät kerro ulkopuolisista toisilleen. Sekin on ok, kun se kerran yhteisymmärryksessä on sovittu. Kuitenkin kumppaninsa lisäksi on eettistä toimintaa olla rehellinen ulkopuolisille. Miehelle voi tulla houkutus valehdella olevansa sinkku, jotta tieto avoimesta suhteesta ei karistaisi vähiäkin kiinnostuneita. Mutta tämä on yksinkertaisesti väärin. 


On todella vastenmielistä yrittää saada joku sänkyyn uskotellen, että on puhtaasti "vapailla markkinoilla", vaikkei sitä ole. Naisilla on täysi oikeus valita halutessaan petikumppaneikseen ainoastaan ihmisiä, joista toivovat saavansa tulevaisuudessa kumppanin. Ja heidän täytyy tietää, että he eivät olisi ainoita. Monogaaminen suhde on kuitenkin monelle määränpää, josta ei jousteta. Valehtelun avulla sänkyseuran hankkiminen on säälittävää ja törkeän itsekästä toimintaa. 

Ehdottomasti väärin tekevät myös monogaamisessa suhteessa olevat pettäjät, jotka kirjoittavat seuranhakupalveluun "Avoimessa suhteessa", mutta heidän kohdallaan valistus lienee turhaa, kun on jo ylipäätään valittu epäeettinen tapa olla parisuhteessa. 


Kuvat kuvapankista.


 


Kommentit

 1. Heippa! Avattiin myös kumppanin kanssa suhde ja törmättiin sun blogiin, kun yritettiin googlata ratkaisuja just tähän haasteeseen, kun itselle naisena löytyisi hyvin seuraa ja mies ei meinaa löytää ketään. Ootteko löytänyt tähän mitään helpotusta tai ratkaisua vai tasottuuko tilanne luonnostaan? Mun kumppanille tuli iso helpotus, kun kuuli että muilla miehillä on samanlaisia haasteita ja tunteita. Kiitos kun jaoit tästä aiheesta blogiisi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Meillä tilanne tasoittui luonnostaan siitä syystä, että itse olen sen verran valikoiva. Eli en ole treffailut enempää, vaikka tarjontaa olisikin ollut enempi.

   Puhuminenhan se auttaa tähänkin. Se itsessään helpottaa, kun pystyy keskusteleen rehellisesti niistä tunteista, vaikka siellä olisi mustasukkaisuutta, kateutta, katkeruutta. Tärkeäksi jutuksi on koetty myös se, että vilkkaampaa treffaileva muistaa ajatella toisen tunteita ja epäitsekkäästi rauhoittaa omia menojaan silloin, jos toiselle koituu niistä paljon haastavia tunteita.

   Ihana jos blogitekstini on jotenkin auttanut! Tsemppiä avoimen suhteen alun haasteisiin, niissä sitä kommunikointia ja tunteiden käsittelyä harjoitellaan, mutta myöhemmin se palkitsee. Mulle voi laittaa myös ig viestiä, jos haluaa jutella tarkemmin. :) https://www.instagram.com/kirsijuu/

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit