Avoin suhde asiana kiinnostaa monia

En tiedä tunteeko muut bloggaajat välillä samoin kuin minä. Joskus tulee vain olo, että mitähän hyötyä mulla on kirjoittaa näitä juttuja. Näen kyllä blogin tilaistoista, että tekstejäni luetaan ja erityisesti suhdejutut kiinnostaa. Mutta ne on vain numeroita, joita ei ehkä ihan sisäistä. 

Toista on se, kun saa henkilökohtaisesti palautetta. Silloin aina muistan, että kyllä tästä jotain hyötyä on, että jaksan kirjoitella. 

"Oon lukenu sun blogia!"

Pidän siitä, kun puolituttu ihminen tulee moikkaamaan ja kertoo lukeneensa blogiani ja haluaa keskustella. Silloin mulla tulee semmonen hassu tunne, että ainiin mulla on blogi, jota ihan kaikki voi päästä lukemaan. Ja että oho, sitä näköjään jotku ihan oikeasti lukee. 

Yleensä vastapuoli on kiinnostunut juttelemaan aiheesta avoin suhde. On ihanaa, että blogin kirjoittamisen ansioista löytyy tällainen aihe, josta voi jutella pitkäänkin ihmisten kanssa tavatessa. 

Suurin osa heistä, jotka ovat aiheesta tulleet juttelemaan, elävät itse monogaamisessa suhteessa ja haluavat tulevaisuudessakin elää. Mutta he ovat huomioineet joitakin pointteja minun kirjoituksissani avointa suhdetta koskien, josta haluaisivat kenties ottaa mallia omaan elämäänsä tai muuten vain haluavat tulla kertomaan, kuinka arvostavat meidän omanlaista suhdettamme ja ehkä haluaisivat itsekkin omata ainakin osittain samantyylisen asenteen elämää/parisuhdetta kohtaan kuin me.

"Saako kysyä, että..."

Saa. Koska bloggaan aiheesta, niin olen valmis myös siitä ihmisten kanssa keskustelemaan. Blogissa pidän tietyn rajan enkä kerro kovin henkilökohtaisia juttuja, mutta livenä olen avoin ihminen ja esimerkiksi seksi puheenaiheena ei ole mulle häpeällinen, vaan voin keskustella aiheesta tutun tai tuntemattomankin ihmisen kanssa. 

Ja jos joku kysymys olisikin liikaa, niin mulle ei tuota ongelmaa sanoa sievästi, että tuohon en halua vastata. Eikä siitä kannata nolostua. Minä nimittäin ymmärrän sen, että aihe kiinnostaa ja kun se liittyy seksuaalisuuteen, on tosi hankala tietää rajaa sille mitä on ok kysyä ja mitä ei. Siksi ajattelen, että etenkin kun aiheesta julkisesti kirjoittelen, niin minulta saa kysyä mitä vain. Minä itse vain päätän, mihin vastaan ja vastaanko henkilökohtaisella vai yleisellä tasolla. 

Ja vaikka olen tainnut blogiinkin kirjoittaa siitä, kuinka ihmiset saattavat töksäyttää hölmöjä, aivan liian intiimejä kysymyksiä avoimessa suhteessa oleville, niin tarkoitan sitä yleisellä tasolla. Eli jos vain tiedät jonkun ihmisen elävän avoimessa tai polyamorisessa suhteessa, niin se ei tarkoita, että hän ihmisenä olisi oman seksuaalisuuden suhteen avoin ja häneltä olisi ok yllättäen mennä kysymään jotain arkaluontoista. 

Mutta kuten sanoin, minä satun oleen avoin ihminen ja tykkään keskustella myös tästäkin tabuluonteen omaavasta aiheesta. Joten saa tulla repimään hihasta ja kysymään itseä mietityttäviä asioita. Tunnistan kyllä, milloin kyse on positiivisesta tai neutraalista lähestymisestä, eikä silloin haittaa vaikka ymmärtämättömyyttään kysyisi jotain liian henkilökohtaista. 

Toista on tietenkin tahallinen aiheesta vittuilu. Nykyään ei ole livenä kukaan kehdannut tulla aiheesta negatiiviseen sävyyn kommentoimaan. Olen ehkä sellainen ihminen, että ei kannatakkaan. Heh.

Joten kysy vaan

Etenkin siis suhdejutut kiinnostaa monia ja ymmärrän hyvin, miksi mun kanssa halutaan jutella aiheesta. Vielä hyvin harva uskaltaa kertoa julkisesti olevansa avoimessa suhteessa, tai ei ylipäätään vaan näe sille tarvetta ja ei näin ollen halua kertoa erilaisesta suhdemuodostaan. Siksi varmasti moni haluaa käyttää tilanteen hyväksi kohdallani, ja kysellä mitä erilaisempia kysymyksiä aiheeseen liittyen. 

Livenä juttelemisen lisäksi voin yleensä olla varsin avoin myöskin kahden keskisissä viestittelyissä. On siis ihan ok laittaa mulle vaikka Instagramissa  viestiä, jos haluaa kysellä jotain. Pyrin myös blogin kommenteissa vastaamaan kaikenlaisiin kysymyksiin. 

Keskustelu avartaa. Vaikka välillä itseä saattaa kyllästyttää vastata toistuvasti samoihin kysymyksiin, niin silti haluan jaksaa niin tehdä. Aina jää mukava fiilis, kun joku tulee jutteleen aiheesta. 

Ja ihan vasta sain ihanaa kommenttia kasvotusten eräältä ihanalta ihmiseltä! Hän puhui niin kauniisti meidän suhteestamme ja siitä, minkälaisena parina hän meidät näkee. Kiitos sinä, tiedät kyllä kuka. 😘

 Kuva kuvapankista.


Kommentit

Suositut tekstit