Monisuhteiset oman onnensa nojassa terapian suhteen

Emme ole ikinä käyneet pariterapiassa, tai edes sellaista harkinneet. Kuitenkin aikoinaan, suhteen avaamisen jälkeen olisi varmaan ollut hyvä päästä juttelemaan haastavista tunteista ammattilaisenkin kanssa. Mutta mistä avointa suhdetta toteuttavat löytävät pariterapeutin? Google on testimielessä selattu läpi, mutta täällä meidän seuduilla ei ainakaan kukaan tunnu mainostavan tällaista mahdollisuutta. Mikä tuntuu hieman oudolta!

Olisi mielenkiintoista tietää, miten ihan tavallinen pariterapeutti taitaisi homman, jos sisään yllättäen astuukin avoimessa suhteessa oleva pari. Mikäli terapeutti ei ole tosissaan perehtynyt aiheeseen, en osaa kuvitella hänen osaavan auttaa ainakaan ongelmissa, jotka liittyvät monisuhteisuuteen. 

Ja sekin epäilyttää, että monogaamisin silmin maailmaa katsova terapeutti saattaisi ymmärtämättömyyttään etsiä syytä suhdemuodosta myös sellaisten ongelmien kohdalla, jotka ei edes siihen liittyisi. 

Olen aika varma, että erilaisiin suhdemuotoihin perehtyneelle terapeutille olisi tilausta. Nimittäin sen lisäksi, että suhteen muodon vaihtaminen itsessään voi tuoda roppakaupalla haasteita, niin yleisesti avoimessa tai polyamorisessa suhteessa tuntuvat olevan aika avoimia ihmisiä, jotka ovat valmiita keskustelemaan suhteestaan, eivätkä pelkää käsitellä kipeitäkään asioita. Ehkäpä juuri sellaisia ihmisiä, jotka tavallista helpommin hakisivat apua haastavissa tilanteissa, jos vain sellaista olisi tarjolla. 

Vai onkohan sittenkin niin, että usein monisuhteilijat omaavat sen verran hyvät kommunikointi- ja tunnetaidot, ettei pariterapialle ole liioin kysyntää? Hmm...

Joka tapauksessa kun erilaiset suhdemuodot yleistyy, niiden haastavat puoletkin lisääntyy. Varmaan päällimäisen ongelma, josta olen kirjoittanutkin hiljattain; Toinen haluaa avoimen ja toinen suljetun.

Itse voisin kuvitella tulevaisuudessa ihan mielenkiinnostakin käyvän pariterapeutilla juttelemassa omanlaisesta suhteestamme. Mutta minun pitäisi olla varma, että kyseinen ammattilainen omaa tietoa myös ei-monogaamisista suhteista. Olisi inhottavaa, jos meillä tulisi jokin kriisi ja päätyisimme asiakkaaksi ihmiselle, joka ei alkuunkaan ymmärrä meitä.  

 Kuva kuvapankista

Kommentit

Suositut tekstit