Rumaa kommenttia

Päädyin keskustelemaan uuden ihmisen kanssa tutustumismielessä viestein. Puhuimme meitä yhdistävästä asiasta, musiikin tekemisestä. Pian hän kuitenkin teki huomion, että olen avoimessa suhteessa. Siihen loppui ystävällinen keskustelutyyli. 

Tämä tuntematon kaveri kertoi varsin suoraan, kuinka ei ymmärrä, eikä myöskään hyväksy. Hän ei kuulemma kunnioita suhdemuotoani. 

Mua ei kylläkään kiinnostanut hänen mielipiteensä, enkä sitä kysellyt. Toki jatkoin aiheesta keskustelua, kun hän itse otti asian esille. 

 "Tuntuu, että kaikki ovat avoimessa suhteessa"

Hän kertoi, että miten melkein kaikki on nykyään jossain vapaassa suhteessa, eivätkä enää pysty sitoutumaan vain yhteen ihmiseen. Selvitin, että ehkä se tuntuu siltä, kun suhdemuodoista puhutaan nykyään enempi. Ja että toki varmasti avoimet suhteet on myöskin lisääntynyt lähiaikoina. Hänen mielestään se on huolestuttava trendi. 

Kerroin myös, että itse ainakin olen erittäin sitoutunut mieheeni. Niinkin sitoutunut, että meidän välistä sitoutumistamme ei haittaa muut ihmiset. 

Lyhkäisenkin keskustelun perusteella oli selvää, että olimme tosiaan hyvin eriä mieltä aiheesta. Siinä missä hän paheksui sitä, että nykyään tulee varmasti erojakin sen takia, kun toinen haluaa ryhtyä avoimeen suhteeseen, niin minä pidän tätä asiaa just hyvänä. Vastasinkin hänelle, että sehän on hyvä, että ihmiset eroavat mikäli haluavat suhteelta eri asioita.

Minulle jäi vaikutelma, että tämä ihminen ei ollut millään tavalla halukas edes esittämään asiallista ja ystävällistä, vaan päinvastoin - ihan kuin olisi yrittänyt jotenkin sohaista muurahaispesää tai jotain. Kuitenkin siinä onnistumatta, sillä tässä vaiheessa itseä ei enää triggeröi, vaikka tulisi millasta paskaa tuntemattomalta tyypiltä. Osaan nykyään ajatella, että omapahan on ongelmansa, jos mun suhdemuoto aiheuttaa ikäviä fiiliksiä - niin ikäviä, että on oikein pakko päästä ne minulle kertomaan. Joten vastasin varsin asiallisesti ja hyvällä mielellä hänen huoliinsa. 

Rehellisesti sanottuna en alkuun edes tajunnut hänen vastenmielistä asennettaan, kun on jo jotenkin päässyt unohtuun, että niitäkin ihmisiä riittää, joilla on tarve alkaa vittuileen aiheesta. Ajattelin jopa, että ehkä hän heittää sarkasmia ja lähdin itsekkin kevyen humoristisella kirjoitustyylillä keskustelemaan aiheesta. Äkkiä tajusin, että ei perkele, tämähän on ihan tosissaan.

Ja koska hän aiheesta kuitenkin jutteli, niin linkkasin suosituimman blogitekstini koskien avointa suhdetta. Että mikäli kiinnostaa, niin se voi vähän avartaa. 

Hän kehotti lopettamaan tällaisen propagandan kirjoittelun ja ihmisten aivopesun.

Tästä viisaasta ja sivistyneestä neuvosta huolimatta en ajatellut lopettaa. Jatkan moukkamaista aivopesuani, mutta hyvät lukijat, teitä on nyt varoitettu.

Syy vihata avoimia suhteita 

Tästä kyseisestä tuntemattomasta kaverista en voi tietää, enkä lähde analysoimaan sen koommin hänen elämäänsä lyhyen keskustelun perusteella. Mutta näin niinkuin yleisesti olen huomannut, että useammankin tyypin kohdalla, jotka suorastaan hyökkäävät sanallisesti avoimessa suhteessa olevien päälle, on taustalla yksi ja sama asia. 

He nimittäin ovat tulleet petetyiksi. 

 Tämän on hieman nurinkurista, että juuri monogaamisen suhteen toimimattomuus on tuottanut heidän elämäänsä surua ja vihaa, ja se viha kohdistetaankin eettisesti ei-monogaamisesti eläviin ihmisiin. Eihän siinä järkeä ole. 

Kai siinä on sitten sellainen ajatus, että haluaa ihan yleisesti vastustaa sellaista omien periaatteiden vastaista elämäntapaa. Ja asiasta on tullut erityisen herkkä kohta sen takia, kun on itse joutunut syvästi pettymään, kun rakas ihminen ei olekaan ollut sellainen kuin olisi toivonut. Siksi me avoimessa suhteessa olevat joudumme kohtaamaan näitä särkyneiden sydänten omaavien ihmisten rumia, epäkunnioittavia ja asiattomiakin kommentteja. 

 

 

Kuva kuvapankista

 

Kommentit

Suositut tekstit