Suhdedraamainen maanantai

Miniloma kotikaupungissa

Olin varannaut yhden yön hotelliloman itselleni sunnuntaina. Päivän ja illan suunnitelmat jätin tarkoituksella vähän avoimeksi, mutta kyllä asiat järkkääntyi kivasti ihan spontaanistikkin. Käytiin ystävän kanssa syömässä, ja sen jälkeen veljeni riensi seurakseni kierteleen kaupungin ravintoloita. Kävästiin välissä myös tutuilla kyläilemässä.  

Illan myötä tuttujen näkemisen lisäksi tutustuin ihaniin uusiin ihmisiin. Tää oli kyllä just sitä mitä kaipasinkin. 

Sain nauraa, laulaa ja puhua syvällisiä. Sain nauttia hyvästä ruoasta, juomasta ja seurasta. Sekä sääkin sattui niin kohdilleen!

Sunnuntai oli ihana, mutta maanantaina parisuhde-elämä heitti kyllä totaalisesti häränpyllyä. Äh!!!

Ihanan sunnuntain jälkeinen ikävä maanantai

Voi että! Kolme vuotta tässä on opeteltu oleen avoimessa suhteessa ja ylipäätään opeteltu kommunikaatiota, rehellisyyttä ja luottamusta. Noitahan tarvitaan oli suhdemuoto mikä vaan, mutta etenkin avoimessa suhteessa. Kun on pyritty luomaan suhteeseen sellainen tila, että voi suotta olla täysin rehellinen, on käsittämätöntä ettei siihen välttämättä aina siltikään pysty, vaikka kuin haluaisi.

Kun toivoisi, että ois tässä jo "hyvä" ja se kaikenlainen draama ja sellaiset ongelmien kohtaamiset ja käsittelyt olis jo takana, niin on vaan raskasta todeta, että ei ne vielä näköjään täysin oo. 

Maanantaina kuin pommin lailla tuli esille yks juttu, mitä ei oo vieläkään opittu rehellisyyteen liittyen. Sitte itkua ja ihan tosissaa kriiseilyä että perkele, miksi. 

Onneksi taustalla on kuitenkin vahva luottamus tähän meidän suhteeseen, eikä tarvi miettiä että tällainen olisi syy erota. Tiedetään kyllä, että opitaan tästäkin keissistä, mutta kun on välillä niin väsyny aina vaa oppimaan ja oppimaan. 

Tää on eettisesti monisuhteessa elävien keskuudessa ihan yleisesti tunnistettu juttu. Se, että aina tulee jotain hiton oppitunteja uudestaan ja uudestaan eteen. Eikä aina jaksais. Vaikka tietää, että ne pitkällä tähtäimellä on varmasti hyväksi. 

Avoin suhde "katkolle" 

Tämä meidän "ongelma" on ollut olemassa myös suhteen ollessa monogaaminen, mutta avoin suhde toi sen ehkä paremmin päivänvaloon. 

Mutta koska rehellisyys ja luottamus täytyy olla kunnossa erityisesti avoimessa suhteessa, niin toistaiseksi meidän tulee keskittyä aikalailla toisiimme jotta saadaan tuo puoli taas täysin kuntoon. Konkreettisesti kyseessä ei ole iso juttu, mutta pienikin salailu tuntuu niin turhauttavalta. 

Katsotaan vapaampaa meininkiä sitten uudelleen, kunnes sitä osaa myös täysin eettisesti toteuttaa. Voisi siis sanoa, että avoin suhde on toistaiseksi katkolla (yhtä tiettyä, sovittua poikkeusta lukuunottamatta).

En halua sen tarkemmin tässä kertoa kumpi on mokannut ja miten. On hankala avata aihetta sen tarkemmin, menemättä liioin henkilökohtaisuuksiin. Mutta siis saatiin juttu sovittua pian ja onneksi molemmilla löytyy tahtoa olla parempi versio itsestä tulevaisuudessa. Osataan myöntää virheemme, katua ja pyytää anteeksi. 

Kun vaan oppis vielä oleen itselle armollinen. Virheitä sattuu, eikä niistä pitäis ruoskia itseä niin hirveästi. 💔

 

Kommentit

Suositut tekstit