Kylpyläloma - Kallista siideriä ja paljaita tissejä

Ihana lokakuun loppupuoli. Nuorimmaisen synttäreiden lisäksi on juotu lähipiirissä toisetkin syntymäpäiväkahavit sekä pian mun vuoro! Sitten pyörähtääkin viimeinen vuosi ennen pyöreitä. Joko pitää alkaa suunnitteleen megalomaanisia kolmekymppispirskeitä?  

Lapsiperheen kylpyläloma

Käytiin jo perinteeksi muodostuneella kylpylälomalla perheemme ja muutaman sukulaisen kanssa. Oli kyllä kivaa! Mutta tää kolmen lapsen kanssa hotellissa lomailu on jo vähän raskasta. Ehkä ens vuonna valitaan hotellin sijaan joku huoneisto. Tai sitten jäädään kotiin...
 
Vaatteiden määrä on aika hirvittävän iso, kun pitää varautua varsinkin pienimmän kanssa kaikenlaiseen. Ekana iltana esim. mun juuri ylle puetulle yöpaidalle levisi sellanen pirullinen lasten smoothiepussi. Mun mielestä ne pitäis kieltää. Siinei kerkeä kirotakaa ennen ku pikkuinen käsi nappasee pussukan omaan käteen ja puristaa keskeltä yllättävän voimakkaalla puristusotteella niin, että kaikki soseet lentää ympäriinsä sotkien kaiken parin metrin säteellä. Siinä sitten yökkäri sai jäähä pois ja pelkät alkkarit jalassa siivoileen smoothiet lattialta samalla kun pikkuisen jalat ennättää töpsytellä ikkunalle aukaisemaan verhot. Sinne pimeään ulkoilmaan varmaan kivasti näkyy hotellihuoneessa paljain tissein kekkuloiva äiti-ihiminen joka pysähtyy hämmennyksissä paikoillee ku peura ajovaloissa että nonii, terve vaan.  
 
Pyykäys mahdollisuus näillä reissulla ois aika kova sana siis. 

Ja siinä kun keskittyy pakkaileen lapsille sadat varapikkarit ja kevyempää vaatetta ja pakkaskelin varalle kampetta ja ja ja... Niin arvaappa huomaako kohteeseen puolessa välin matkatessa että hetkonen, en muuten muistanu ottaa itelle yhtiäkää alushousuja mukaan paraikaa käytössä olevien lisäksi. Ääää. 

Kohteessa ollessa myös hoksasin, että mikähän logiikka mulla oli pakkaamiseen ryhtyessä ottaa matkalaukusta pois edelliseltä reissulta sinne unohtuneet hiuslakkapullo ja dödö. Että nyt ei oo sellasia mukana. Ja näistä sitte tulee kivoja lisäkuluja reissuun kun pittää lähtä markettiin ostelee unohtuneita juttuja. Ja siis toki siinä vaiheessa kun reissu on päättymässä ja pakkaan hotelissa kamoja takasi laukkuihin, niin huomaan että eikäkö joo, olinhan mää laittanu ne hiuslakan ja dödön takasi laukun taskuun. Että... No en tiiä. Oon myös vähän sellanen säätäjä, että en jaksa aina ees tarkasti kattoa että onko jotain nyt mukana vai ei kun pessimistisyys ottaa vallan ja oon varma että tietenkin oon unohtanu enkä ees usko paremman vaihtoehdon mahdollisuuteen. Eli eihän tässä voi muuta ku ittiä syyttää. 
 
Ittiä voi syyttää myös siitä, että ei vielä kolmannenkaan lapsen kohdalla tajua, että ehkä ei kannata sitä taaperoa viedä heti maitopullon litkittyään trampoliinille hyppimään. Se voipi tulla takasi ylös se maito. 


Ajattelin myös käydä hotellin ravintolassa rauhallisesti yksin juomassa siiderin. Kävinkin. Mutta kaduin vähän, kun mietin kuinka sillä siiderin hinnalla olisi toisaalta voinut käydä ostaan Alkosta pullon kuohuvaa ja jakaa se seurueemme muiden aikuisten kanssa. Meinasin jo tokaista baarimikolle, että no huhhuh, ompa hintavaa. Ehkä hyvä että olin vain hiljaa, sillä jälkikäteen huomasin että hän peri multa itseasiassa vähemmän kuin mitä listalla hinta näytti. Kuitenkin, onneksi ryyppäämisen lisäksi itsellä on toinenkin pahe, nimittäin rahapelit ja voitin pelikoneesta siiderin hinnan triplana takaisin. Jippii.

No mutta oli silti ihana reissu. Vaikka hotelli osallistui energiasäästötalkoisiin ja en kyllä tiiä mitä ne säästää sillä, että ihan selvästi se lämpö mikä oli kylpyläosastolla vähennetty oli sitte tuskastuttavana kuumuutena hotellin puolella. No vaan eikö sitä sanota, että ajatus on tärkein. Ja vastuullisen esittäminen on käytäntöä ja totuutta tärkeämpi etenkin kun kyseessä on hyvesignalointi asiakkaita ajatellen eli raha.  

Mutta oli ihanaa. Uskottahan. Siis tositosi mukavaa. Muillakin hotellin asiakkailla on varmasti ollu mukavaa kuunnella saunassa nelivuotiaan tarkkaakin tarkempaa analyysiä siitä millaiset äitin tissit ja muut ruumiinosat ovat verrattuna muiden samaisiin. 
 
Ei mulla muuta, heippa! 

P.S. Ketä muita kyllästyttää sellaset sarkastiset mukahauskat kertomukset liittyen lapsiperhe-elämän selkkauksiin? Niin noloja ja kulutettuja. Ite en kehtais.


Kommentit

Suositut tekstit